Mad & Vin

Ceviche – Fiskesalaten som blev populær

I Central- og Sydamerika er Cerviche en klassisk frokost – eller forret, som laves på frisk fisk der marineres i citrussaft og på den måde tilbereder sig selv. Retten er de seneste år blevet utrolig populær i det moderne vestlige køkken, måske fordi den både er velsmagende, frisk, sund og meget smuk. 

Som udgangspunkt kan Cerviche laves med langt de fleste typer fisk- og skaldyr. Nogle af de mest klassiske varianter er med kammusling, jomfruhummer eller torsk. Vigtigst er det, at fisken får modspil af nogle stærke smagsgivere som chili, koriander eller mynte. ForByens variant laves med torsk som tilberedes i både grape- og limesaft, og derefter krydres med chili som giver en dejlig varme i munden som modspil til den skarpe syre fra citrusfrugterne.

Opskrift på Ceviche af fersk torsk

(4 pers.)

 • 300 g. frisk torsk
 • 1 rød chili
 • 1 bundt frisk koriander
 • 1 rødløg
 • 2 lime
 • ½ grapefrugt
 • 1 ½ tsk. havsalt
 • friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

 • Hak chili og rødløg meget fint
 • Pres saften fra lime og grape og rør det sammen til en marinade
 • Bland chili, rødløg og grofthakket koriander med citrussaften
 • Smag til med halvsalt og peber
 • Skær fisken i tynde skiver og læg det i marinaden i 5 – 10 – minutter
 • Server retten med et godt stykke brød til

Velbekomme!