Mad & Vin

Aperitivo Time: Garibaldi Sbagliato

Garibaldien er oprindeligt opstået i skøn forening mellem Campari fra Norditalien og appelsiner fra Syditalien. Sbagliato betyder ‘fejl’ eller ‘forkert’, og det ville utvivlsomt være en fejl at gå glip af dette italienske mesterværk, hvis man er til bitre drinks med et forfriskende touch af citrus.

Når man mikser en drink er ingredienserne alfa og omega, nøjagtigt ligesom ved madlavning. Bruger man dårlige ingredienser får man tilsvarende en dårligt drink. Så lad være med at vælg den billigste gin og de tarveligste appelsiner.

Ingredienser

1 del (25 ml) Gin
1 del (25 ml) Campari
2 dele (50 ml) friskpresset appelsinjuice
Top op med champagne
Appelsin skive
Sådan gør du

Bland Gin, Campari og friskpresset appelsinjuice i et frostet eller afkølet highball glas uden is, eller bare et vinglas.
Fyld glasset halvt op med is hvis det er varmt, men så skal du også drikke hurtigt så den ikke bliver tynd.
Top med champagne.
Pynt med en skive appelsin på kanten af glasset.
Server.