Mad & Drikke Sponsoreret indhold

5 lækre smagsoplevelser i Esbjerg

På en tur rundt i Esbjergs gader kan man let blive en smule småsulten. Heldigvis er der næsten uanede mulighed for at få sulten stillet, idet byen byder på en lang række lækre spisesteder for enhver pengepung. Hvad enten du er til traditionelt dansk køkken, sværger til oksekød i super kvalitet, vil besøge et livligt spisested eller et mere roligt, er det til at finde i Esbjerg. Du skal ingenlunde være nervøs for at gå sulten fra byen. Det mest udfordrende er i virkeligheden at vælge spisested. For sulten kommer du ikke til at gå fra den vestjyske hovedstad.

En oplevelse for øjet og munden

Det gamle posthus på Torvet i Esbjerg er en af byens mest markant bygninger. Det er de tilbud, der i dag kan findes indefor murene også. Posthuset er omdannet til et multihus med to restauranter og en sportsbar. Nok til at opfylde enhvers ønske om en hyggelig eftermiddag og aften eller en gourmetoplevelse  i fin stil. Gourmetelskerne kan opleve smagsfantasier på Loften Fine Dining på anden sal, hvor der serveres lokale og økologiske menuer i topklasse. Fine Dining er anerkendt som en af de bedste restauranter i landet. Restaurant Posten i stuen giver alle med sin unikke indretning og sit store menukort en lækker oplevelse, hvis sulten skal stilles. Er man både sulten og sportsinteresseret er Homerun på første sal lige præcis stedet. Posthuset er dermed på alle måder både en kulinarisk og en arkitektonisk oplevelse, man ikke skal unde sig selv.

Posthuset
Torvet 20
Esbjerg
Tlf: 6913 6013
www.posthuset.dk

Amerikanske steaks så mundvandet løber

Alene ved et enkelt kik ind i Restaurant Butcher i Grådybet kan få mundvandet til at løbe nærmest uhæmmet. Her er der perfekte amerikanske bøffer i banevis. Og i de rigtige udskæringer. En ægte New York Strib på 300 eller 400 gram lokker vildt. Det kan ikke blive mere amerikansk. Men restauranten byder endda på mere end det. Her kan man nemlig også sætte tænderne i det australske svar på Kobe-kød. Navnet er Wagyu. Det er en himmelsk smagsoplevelse, når man er til oksekød i super kvalitet. Når så det lækre kød kan indtaget i omgivelser, der er så amerikansk inspireret, at man skulle tro, man sad i New York, kan det ikke blive bedre. Toppen på det hele er et velassorteret vinkort, der naturligvis rummer lækre amerikanske vine.

Butchers
Grådybet 71, lige overfor svømmestationen
Esbjerg
Tlf: 7545 6464
www.butcher.dk

Traditionen for den gode middag

Atmosfære og tradition samt veltillavet mad er synonymt med Sands’s Restauration.  Med en mere end 100-årig tradition for at servere gedigen mad er et besøg ikke alene en fin kulinarisk oplevelse. Det er også én minderig oplevelse. Her serveres fortsat de kendte retter, som eksempelvis wienerschnitzel og svinemørbrad. Naturligvis er der også fisk at finde på menukortet. Et stjerneskud er en smagfuld oplevelse ligesom filletter af rødspætte kan få smagsløgene til at sitre. Traditionen lader sig heller ikke fornægte, når øjet glider ned over menukortet. Et stk bakskuld er beviset herfor. Vil man historie og god mad, så er Sand’s Restauration så absolut et besøg værd. Og ingen går sultne fra bordet for retterne er i en størrelse, der er værd at mindes og serveres altid med friske råvarer.

Sand’s Restauration
Skolegade 60
Esbjerg
Tlf: 7512 0207
www.sands.dk

Det sunde er altid i højsædet

På en slentretur ned ad Skolegade er det vanskeligt ikke at få øje på Restaurant Rankin Park, der med sin blå facade tiltrækker øjet. Melder sulten sig samtidigt er det heller ikke med at tøve. Træd indenfor i de hyggelige og smagfuldt indrettede lokaler og lad dig forføre af spændende retter tilberedt af de bedste økologiske grøntsager leveret af lokale avlere. Det veganske er i højsædet i restauranten, der lægger vægt på at servere de spændende retter smagfuldt. Er du ikke lige til en hovedret, så byder Rankin Park også på spændende tapas anretninger, der er perfekte sammen med et glas vin eller en lækker kold saft. Det er en smagfuld oplevelse.

Rankin Park
Skolegade 48
Esbjerg
Tlf: 7510 1070
www.rankinpark.dk

Italienske pizzaer i topklasse

Der er ikke færre end 48 pizzaer at vælge imellem, når man kigger indenfor hos Esbjerg Pizzaria & Restaurant. Og så kan man selvfølgelig også ”bygge” sin egen pizza. Det er rigeligt til at stille enhver pizzaelsker tilfreds. Og ethvert smagsbehov tilfreds. Hvad enten man er til en stærk pizza, en vegetar pizza eller en amerikansk pizza, så er det til at finde hos Esbjerg Pizzaria & Restaurant, der både byder på fine lokaler til at indtage netop den pizza, du vælger, men også leverer den hjemme hos dig selv, når du er i det humør. Er du ikke lige i pizza-humør, er der også råd for det. Restauranten står klar med 14 forskellige burgere alle med hjemmelavet dressing og som om det ikke var nok er der yderligere en række kyllingeretter at vælge imellem. Sulten går du under ingen omstændigheder fra Esbjerg Pizzaria & Restaurant.

Esbjerg Pizzaria & Restaurant
Englandsgade 35
Esbjerg
Tlf: 7070 7326
http://esbjergpizzeria.dk/