Mad & Vin Sponsoreret indhold

Sushi-succes hos Soya-restauranterne

Byens første restaurant med mulighed for at prøve running sushi. Sådan lød det fra aarhusianernes læber tilbage i 2010, da Wei Wu åbnede Soya 2 i Vestergade. Efter flere år på bagen i Kina synes den kinesiske ejer, at det var tid til, at Aarhus skulle prøve noget nyt og forstå, hvorfor running sushi er et koncept, der er kommet for at blive.

Da vi åbnede, kan jeg huske, at folk synes, at det var spændende med noget nyt – men også, at de sagde “tænk sig, at der nu er running sushi i den her lille by”, griner Wei Wu.

Byens første restaurant med mulighed for at prøve running sushi.

Oplagt i større byer

Running sushi egner sig rigtig godt i alle større byer. Maden er klar med det samme, så du sagtens kan nå en tur i biografen eller teateret på samme aften. Og så er det en fantastisk måde at prøve et stort udvalg af mange typer sushi sammen med både varme og kolde retter, som du ikke får, hvis du bestiller en færdig, sammensat pakke.

Familieprojekt

Bag sushi-successen står Wei Wu, der kom fra Beijing til Aarhus for at arbejde i 1997. Efter at have færdiggjort uddannelsen som kok og arbejdet på flere restauranter i både Kina og Japan, fik han mulighed for igennem en god ven at komme til Aarhus. Her nåede han at arbejde på flere af byens restauranter, inden han selv åbnede Soya 1, der også den dag i dag ligger på Jægergårdsgade 60. Sammen med sin danske kone, Rikke, som hjælper på kontoret og ordner restauranternes regnskaber har de fire børn, seks fuldtidsansatte og flere deltidsansatte.

Soya-restauranterne er kendte for den forrygende sushi

Soya-restauranterne er udover at være kendte for den forrygende sushi, som bliver tilberedt til frit skue i det åbne køkken for restauranternes gæster, også blevet et af byens fortrukne spisesteder med sine friske råvarer. Servicen er på sit højeste, hvad enten du kommer to personer, som børnefamilie eller til større selskaber som for eksempel konfirmationer. Hos Soya-restauranterne er der plads til alle. Også når der hver onsdag bliver åbnet op for det ugentlige sushikursus.

Her lærer deltagerne at lave sushi helt fra bunden. Vi nyder altid at invitere folk indenfor på den måde, fordi det plejer at være rigtig hyggeligt for de 8-10 personer, som deltager. Især fordi de får mulighed for at afslutte kurset med at spise maden sammen med hinanden, fortæller Wei Wu.

Info:

Soya 1
Jægergårdsgade 60
Aarhus C.
Tlf. + 45 86 18 43 88

Åbningstider:
Tirsdag – søndag 12-22

Soya 2 
Vestergade 36
Aarhus C.
Tlf. + 45 86 16 83 68

Åbningstider:
Alle dage 12-22
www.restaurantsoya.dk

I samarbejde med Soya