Mad & Drikke

Klassisk æblekage med årstidens æbler

Efteråret er på vej inklusiv det kedelige grå efterårsvejr. Det gode er imidlertid, at det nu er begyndt at bugne med de lækreste, sprødeste og saftigste danske æbler rundt omkring i det danske kongerige. Jeg er ret tosset med æbler af sorten ”discovery” som jeg bruger til alt fra friskpresset æblesaft til æblegrød og desserter.

Her er en opskriften på en klassisk æblekage som i den grad er værd at sætte tænderne i, når den er bagt med årstidens æbler.

Ingredienser

3 æg
250 g sukker
200 g smeltet smør
2 tsk fintrevet frisk ingefær
200 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk groft salt
5 store røde æbler (årstidens)

Sådan gør du

1: Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse.
2: Tilsæt smeltet smør og ingefær og rør dejen godt sammen.
3: Bland mel, bagepulver, kardemomme og salt sammen og rør det i blandingen.
4: Riv 2 æbler groft og vend dem i dejen.
5: Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).
6: Skær de resterende æbler i tynde både og fordel dem på dejen i cirkelfacon.
7: Bag æblekagen midt i ovnen i cirka 1 time ved 175°.

Drys æblekagen med flormelis og server med flødeskum eller cremefraiche x